Hronika

U stravičnoj nesreći poginuo mladi bračni par iz BiH, beba preživjela

U stravičnoj nesreći poginuo mladi bračni par iz BiH, beba preživjela
Foto: Facebook | U stravičnoj nesreći poginuo mladi bračni par iz BiH, beba preživjela

Nova tragedija potresla je Bosnu i Hercegovinu. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u Austriji život je izgubio mladi bračni par iz BiH.

Život su izgubili 33-godišnji Esad Hajdarević koji je rodom iz Jezerskog i 28-godišnja Almedina iz Jezerskog kod Cazina.

S njima u vozilu nalazila se i dvogodišnja beba koja je preživjela nesreću te se za njeno zdravstveno stanje brinu austrijski ljekari, piše Dnevni Avaz.

Brojni prijatelji, ali i rodbina u nevjerici su primili vijest o pogibiji mladog bračnog para. Prijatelji se opraštaju na društvenim mrežama od Esada i Almedine.

"Bili su mladi roditelji, poznati po vedrom duhu, i njihova smrt je ogroman gubitak za sve koji su ih poznavali", "Daidža moj, bio si mi kao stariji brat, nikad me nisi uvrijedio i pogrdio, poštovao si me i volio, da mi vas Bog uvede u najljepše rajske ljepote, a malog ću ja paziti i čuvati koliko god budem u mogućnosti, volim vas", "Jezerski danas tuguje jer nas je napustio naš dobri Esad Hajdarević. Ostaće upamćen po svojoj duhovitosti i dobrom srcu koje je posjedovao. Molimo Boga da se smiluje Esi i njegovoj supruzi i da ih uvede u rajske bašte, a porodici Hajdarević da podari strpljenja u ovim teškim trenucima", samo su neki od komentara.

Hajdarević se kako pišu austrijski mediji zabio u automobil 65-godišnjeg mještana koji je vozio ispred. Usljed sudara, automobil je proklizao i udario u ogradu.

Kako pišu austrijski mediji, žena je ostala zarobljena u vozilu, a nju je izvukla Vatrogasno-spasilačna služba. Dijete je u nesreći teško povrijeđeno i prevezeno je u Okružnu bolnicu Kufštajn.

Mladić je na licu mjesta reanimiran, a zatim je prebačen u bolnicu sa teškim povredama. Žena je takođe zadobila teške povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije