Hronika

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom
Foto: Pixabay | U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu koji je sjedio za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je u lovačkom domu pištoljem prijetio trojici muškaraca, tako što ga je repetirao i usmjerio prema njima dok su bili za šankom.

Naime, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv C.E. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, a optužnicu je potvrdio Opštinski sud u Visokom.

Kako se navodi on je 2. marta ove godine oko 20.50 sati, u mjestu Vojnica, došao u objekat lovačkog doma u kome se održavalo lovačko sijelo.

"Nakon nekog vremena, ustao je sa stolice na kojoj je sjedio krećući se u pravcu šanka, udario je rukom limenku punu piva koja se nalazila na šanku, i poprskala S.O.i K.E. koji su se tu zatekli", navodi se u optužnici.

Zatim se obratio K.E. psujući mu majku, pa prišao S.O. kojeg je rukama uhvatio za odjeću u predjelu grudnog koša i rekao mu: "Šta ti hoćeš, j… ti sve".

Optuženi je na nagovor K.E. i Ž.H. napustio objekat, ali se nakon nekog vremena vratio naglo otvarajući vrata.

"U ruci je držao pištolj marke crvena zastava koji je potom repetirao i usmjerio prema K.E.,S.E. i S.S. koji su se nalazili za šankom objekta svjestan da na taj način ugrožava sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, optuženog je u daljim postupcima spriječio A.S. koji mu je prišao s leđa, uhvatio ga za ruku u kojoj je držao pištolj, te mu ga oteo uz pomoć ostalih prisutnih gostiju.

Oni su ga stavili pod kontrolu, a potom ga je policija uhapsila. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije