Hronika

U akciji Evropola uhapšeno 16 osoba iz Hrvatske i BiH zbog krijumčarenja migranata

U akciji Evropola uhapšeno 16 osoba iz Hrvatske i BiH zbog krijumčarenja migranata
Foto: Pixabay | U akciji Evropola uhapšeno 16 osoba iz Hrvatske i BiH zbog krijumčarenja migranata

HAG - Policije Hrvatske i Bosne i Hercegovine uhapsile su 16 osumnjičenih za krijumčarenje migranata, a koji se terete i da su članovi mreže odgovorne za krijumčarenje najmanje 159 migranata pod okolnostima opasnim po život, saopštio je danas Evropol.

Smatra se da su osumnjičeni odgovorni za najmanje 12 incidenata u kojima je najmanje 159 migranata prokrijumčareno iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku preko rijeke Save.

"Koristeći pretrpane čamce, osumnjičeni su svojevoljno ugrožavali živote i bezbjednost migranata. Nakon prelaska rijeke, migranti su tajno prevoženi raznim vrstama vozila. Skrivajući ih u putničkim automobilima ili tovarnim prostorima transportnih vozila, kriminalci su migrante prevozili prema Sloveniji, Italiji, Njemačkoj i drugim zemljama EU", naveo je Evropol, prenose mediji.

Procjenjuje se da su kriminalci ovim aktivnostima zaradili najmanje 80.000 evra.

Tokom akcije u Hrvatskoj, uhapšeno je 11 osoba a oduzeti su jedan gasni pištolj, bankovne kartice, 38 mobilnih telefona, pet tablet računara, reflektujući prsluk sa natpisom "policija" i elektronski uređaj za naplatu putarine za upotrebu na autoputevima.

U Bosni i Hercegovini je uhapšeno pet osoba, i oduzeto je 1.500 evra u gotovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije