Hronika

U Banjaluci i Sanskom Mostu pronađena skupocjena auta ukradena u Njemačkoj

U Banjaluci i Sanskom Mostu pronađena skupocjena auta ukradena u Njemačkoj
Foto: Fena | U Banjaluci i Sanskom Mostu pronađena skupocjena auta ukradena u Njemačkoj

SARAJEVO – Dva skupocjena automobila za koja se sumnja da su ukradena u Njemačkoj pronađena su i oduzeta tokom proteklog vikenda u Banjaluci i Sanskom Mostu.

Kako su istakli iz Federalne uprave policije, postupajući po zahtjevu INTERPOL-a i saradnji policije Njemačke, policijski službenici Federalne uprave policije su uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona pronašli oduzeta vozila.

"Dan 14. septembra 2024. godine, na području Banjaluke, pronađeno je i oduzeto putničko motorno vozilo, marke BMW X5, a dana, 15. septembra 2024. godine, na području Sanskog Mosta, putničko motorno vozilo marke MERCEDES BENZ S 350 D, čija je ukupna vrijednost preko 400.000 KM, za kojima je INTERPOL SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu", navodi se u saopštenju FUP-a.

Dodali su da je u saradnju sa Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona izvršena kriminalistička obrada nad jednom osobom za koju postoji sumnja da je izvršio krivično djelo teška krađa.

"U toku su daljnje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u saradnji sa policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela", navode iz FUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije