Hronika

Tužioci danas saslušavaju svjedoke masakra u Sanskom Mostu

Tužioci danas saslušavaju svjedoke masakra u Sanskom Mostu
Foto: Zlatan Čekić | Tužioci danas saslušavaju svjedoke masakra u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Tužioci će danas nastaviti sa saslušanjem svjedoka masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu.

Podsjetimo, Mehemed Vukalić (61), domar te škole, upao je u srijedu u školsku zgradu naoružan automatskom puškom, te ubio školskog direktora Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

"Po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nastavljaju se provoditi istražne radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti trostrukog ubistva počinjenog u Sanskom Mostu u srijedu 21. avgusta", naveli su iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kako dodaju, tokom jučerašnjeg dana, u prisustvu tužilačkog tima koji rukovodi istragom, u Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću izvršene su obdukcije tijela žrtava. Zbog kompleksnosti, obdukcije su vršene od 10 do 18 sati.

"Istraga se danas nastavlja saslušavanjem svjedoka koji imaju neposredna saznanja, sprovođenjem odgovarajućih vještačenja i drugih istražnih radnji koje imaju za cilj da utvrde potpuno i pravilno činjenično stanje, uključujući i motiv počinjenja ovog krivičnog djela. Prema posljednjim informacijama, osumnjičeni za ovo krivično djelo je u stabilnom stanju i van životne opasnosti", naveli su iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije