Hronika

Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja Baševića i Gojkovića

Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja Baševića i Gojkovića
Foto: SNSD/Pixabay | Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja Baševića i Gojkovića

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo uložilo je žalbu Okružnom sudu u ovom gradu zbog odluke da se na slobodu puste nedavno uhapšeni Strahinja Bašević, v. d. direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, Slaven Gojković, bivši v. d. direktora JP "Šume Republike Srpske" i Janko Golijanin, bivši v. d. direktora ŠG "Visočnik" Han Pijesak.

Ova informacija je potvrđena "Nezavisnim novinama" iz OJT Istočno Sarajevo, odakle nam je rečeno da će više detalja iznijeti u zvaničnom saopštenju koje se očekuje uskoro.

Podsjećamo, sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Veselinka Ivanović pustila je juče na slobodu pomenuti trojac, a sve nakon što je Krivično vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu uložilo žalbu osumnjičenih na određivanje jednomjesečnog pritvora i vratilo postupak na ponovno odlučivanje.

U ponovljenom postupku, Ivanovićeva je donijela odluku da ih pusti na slobodu.

A upravo će Krivično vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu sada odlučivati i po žalbi Okružnog javnog tužilaštva, koje je podsjećamo, i zatražilo jednomjesečni pritvor za Baševića, Gojkovića i Golijanina, prvenstveno iz straha.

Tada će se znati da li se oni vraćaju iza rešetaka, kako je bilo prvobitno odlučeno.

Advokat Strahinje Baševića juče je kazao da je odluka o puštanju njegovog klijenta uslijedila nakon što nije bilo dokaza da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, a to je zloupotreba položaja i ovlašćenja tokom u šumskim gazdinstvima tokom pandemije virusa korona 2020. godine, kao i za bilo koja druga djela.

Treba reći da je Bašević i kandidat za načelnika opštine Sokolac, i da za dva dana treba da počne sa izbornom kampanjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije