Hronika

Tužilaštvo se žalilo, traže da Vladimir Stanimirović bude pritvoren

Tužilaštvo se žalilo, traže da Vladimir Stanimirović bude pritvoren
Foto: Arhiva | Tužilaštvo se žalilo, traže da Vladimir Stanimirović bude pritvoren

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je žalbu na rješenje Sudu BiH kojim nije određen pritvor Vladimiru Stanimiroviću (38), direktoru Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH, a koji je osumnjičen da je prijetio ministru bezbjednosti Nenadu Nešiću i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanji Vulić.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama" u žalbi na odluku Suda BiH traži se da sud u potpunosti razmotri sve činjenice i donese odluku o određivanju pritvora prema osumnjičenom.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je 25. juna u 21.45 ubacio u poštansko sanduče u Doboju i poslao tri pisma adresirana na klub 'crvene sekte - SNSD' sa prijetećim sadržajem 'Četnikušo, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni ti četnici što za tobom hodaju...'", navela je ranije tužiteljka precizirajući da je to upućeno Vulićevoj, dok je Nešiću, kako je dodala, poslato pismo u kom se navodi da će Nešiću i Vulićevoj "uskoro dosuditi Alah", da ih džabe prate gorile i da niko od noža nije pobjegao.

Treće pismo je, dodala je tužiteljka, adresirano Enesu Kariću, direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a napisano je: "Brate po Alahu, molim te oduzmi pratnju onoj četnikuši Vulićki, i sam si svjestan da je sevap četničko g... ubiti, pomagaj, makni one tvoje gorile, smetaju nam. Tvoj brat po Alahu".

Sud BiH je juče saopštio da je odlučio da ne pritvori Stanimirovića, ali će morati pripaziti s kim se sastaje.

"Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, Sud BiH je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH te je osumnjičenom Stanimiroviću određena mjera zabrane sastajanja s određenim licima", rečeno je za "Nezavisne novine" iz Suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije