Hronika

Tužilaštvo BiH zatražilo da se produži pritvor Izetu Beganoviću

Tužilaštvo BiH zatražilo da se produži pritvor Izetu Beganoviću
Foto: MUP RS/Arhiva | Tužilaštvo BiH zatražilo produženje pritvora Izetu Beganoviću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca Izetu Beganović (71) i Adnanu Keleciji (41) iz Banjaluke, te Sadiku Kevriću(64) iz Brčkog uhapšenima u akciji ”Alfa” zbog sumnje da su počinili krivično organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

Akciju "Alfa" izveli su  14. avgusta pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Beganović je uhapšen u kafiću u Banjaluci i tada je policija pretresla njegov automobil, a nakon toga i kuću.

Akcija je dio veće međunarodne policijske akcije u kojoj učestvuju  vlasti Austrije koje su u cilju razbijanja kriminalnih grupa sa područja bivše Jugoslavije formirali i radnu grupu "AG Alfa Panonija".

 Prema nezvaničnim informacijama upravo istraga austrijskih vlasti je i dovela do hapšenja Beganoovića, Kelecije i Kevrića.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a RS akcija "Alfa" je realizovana u saradnji sa EUROPOL-om, istražnim organima Austrije i Češke.

Austrijske vlasti su nedavno predstavile rezultate radne grupe "AG Alfa Panonija"  i kako prenosi portal "BurgenlandORF.at" rad ove grupe je doveo do razbijanja više kriminalnih grupa, zapljene 500 kilograma droge, ali i do rješenje ubistva koje je izveo profesionalni ubica iz BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije