Hronika

Trojka optužena za brutalno ubistvo Banjalučanina: Tukli ga do smrti i oteli novčanik

Trojka optužena za  brutalno ubistvo Banjalučanina: Tukli ga do smrti i oteli novčanik
Foto: Dražan Pozderović/Nezavisne/Arhiva | Trojka optužena za brutalno ubistvo Banjalučanina: Tukli ga do smrti i oteli novčanik

BANJALUKA- Zbog ubistva Banjalučanina Saše Kisina, optuženi su: Dragan Jelača, David Kositić i Valentina Stojanović.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu sa prijedlogom Okružnom sudu u Banjaluci, za produženjem pritvora za optužene zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo .

Optužnicu protiv njih je potvrdio Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Optuženi su kako se navodi, 13.05.2024. godine, oko 21 čas, u Ulici Jovana Dučića, u Banjaluci, bili u napuštenoj kući koju su neovlašćeno koristili.

"Zajedno i po prethodnom dogovoru u namjeri da od oštećenog S.K. oduzmu novčanik sa novcem, nakon verbalnog sukoba sa oštećenim, fizičkom snagom su mu zadali povrede po glavi i i tijelu, od kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt", navodi se u optužnici.

Kako se precizira, u pitanju su povrede u vidu preloma kostiju lica, krova i osnovice lobanje, preloma rebara, nagnječenja pluća, rascjepa jetre i teške povrede slezene, usljed čega je nastupio teški traumatski hipovolemični šok.

Tom prilikom su od oštećenog oduzeli novčanik, a on je naredni dan, odnosno oko 03.25 časova preminuo  u prostorijama UKC RS, od povreda koje su mu nanijeli.

"Dakle, zajedno iz koristoljublja drugog lišili života, čme bi počinili krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 2) u vezi sa članom 37.  Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije