Hronika

Taksista koji je udario vozača romobila bio pijan, remetio policiju tokom hapšenja

Taksista koji je udario vozača romobila bio pijan, remetio policiju tokom hapšenja
Foto: Screenshot/Dnevni avaz | Taksista koji je udario vozača romobila bio pijan, remetio policiju tokom hapšenja

SARAJEVO - Sarajlija B.D. (45), osumnjičen je da je taksi vozilom udario vozača romobila, sugrađanina E.Dž. (58), a utvrđeno je da je taksista bio pijan.

Nezgoda se desila juče u 13.15 časova na pješačkom prelazu preko ulice Zmaja od Bosne, područje opštine Novo Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo naveli su da je vozilo VW Golf 6, kojim je upravljao B.D. (45), udario u električni romobil „Segway“, kojim je upravljao E.Dž. (58).

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi tešku tjelesnu povredu zadobio je 58-godišnji E.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju", navedeno je u saopštenju policije.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

"Izvršenim alkotestiranjem kod vozača B.D. utvrđeno je prisustvo 1,47 promila alkohola u organizmu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, ugrožavanje javnog saobraćaja i ugrožavanje javnog saobraćaja usljed omamljenosti. B.D. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navode iz policije.

Dodaju da je takođe osumnjičeni narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem, odnosnom glasnom vikom i galamom, čime je počinio prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije