Hronika

Suđenje za ubistvo Slaviše Ćuluma: Svjedok tvrdi da je Šakić mjesec dana bio u Sisku

Suđenje za ubistvo Slaviše Ćuluma: Svjedok tvrdi da je Šakić mjesec dana bio u Sisku
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Suđenje za ubistvo Slaviše Ćuluma: Svjedok tvrdi da je Šakić mjesec dana bio u Sisku

BANJALUKA - U nastavku suđenja Siniši Šakiću za ubistvo Slaviše Ćuluma, svjedok odbrane Ivan Curić rekao je u banjalučkom Okružnom sudu da je optuženi u maju 2020. godine boravio u Sisku u Hrvatskoj i da je redovno posjećivao kafić "Kubano bar", u kojem je ovaj svjedok radio.

Inače, Šakića terete da je sa jednom nepoznatom osobom usmrtio Ćuluma 15. maja 2020. godine u Dragočaju u Banjaluci, a odbrana je ovog svjedoka zvala kako bi opovrgla tvrdnje optužbe i vještačenje videomaterijala sa pomenutog kafića kojim tužilaštvo dokazuje da optuženi u vrijeme ubistva nije bio u tom lokalu.

Prisjećajući se tog perioda svjedok je naveo da je optuženi tamo došao krajem aprila ili početkom maja 2020. godine i da je ostao oko mjesec.

Prema njegovim riječima, Šakića je viđao u lokalu, a u to vrijeme zbog pandemije virusa korona radio je svaki drugitreći dan.

Advokat Nebojša Pantić rekao je da odbrana tvrdi da "Kubano bar" ima više ulaza i da je Šakić mogao da dođe i ode i u autu a da ne bude snimljen kamerama.

Svjedok je potvrdio da kafić ima dva ulaza, glavni i još jedan koji vodi do parkinga iza lokala, a do drugog ulaza se dolazi kroz prolaz pored zgrade gdje je kafić, te da se može doći i autom i pješke.

Odbrana je sudu priložila fotografije sa videonadzora tog kafića kao dokaz svojih tvrdnji.

Kako navode, dokazuju i da štapić koji su koristili vještaci Biološkog fakulteta u Beogradu za DNK analizu nisu registrovani u BiH kao medicinsko sredstvo.

Odbrana je dostavila i više pisanih prigovora na DNK vještačenje materijala nađenog na mjestu zločina, kao i na balističko i vještačenje videomaterijala sa kafića.

Navode da su to nezakoniti dokazi i da nisu urađeni u skladu sa pravilima struke.

Šakića optužnica tereti da je sa još jednom nepoznatom osobom usmrtio Ćuluma, kojem su pripremili zasjedu u šumi nedaleko od njegove kuće i kada je on naišao na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica.

Navodi se da su zločin pripremili te nabavili oružje, municiju i motor kojim su izviđali mjesto planiranog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije