Hronika

Sud naredio puštanje na slobodu vlasnika ringišpila koji se prevrnuo u Doboju

Sud naredio puštanje na slobodu vlasnika ringišpila koji se prevrnuo u Doboju
Foto: ZOOOM TV Dobo | Sud naredio puštanje na slobodu vlasnika ringišpila koji se prevrnuo u Doboju

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju odbio je prijedlog za određivanje pritvora i naredio puštanje na slobodu muškarca čiji su inicijali B.J. (68) iz Doboja uhapšenog zbog sumnje da je izazvao opštu opasnost padom ringišpila u gradskom parku kada su lakše povrijeđena četiri maloljetnika, a iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva su uložili žalbu na ovakvu sudsku odluku.

Iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva Srni je rečeno da su uložili žalbu zbog naročitih okolnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i uništiti ili sakriti dokaze, te ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

"Riječ je o krivičnom djelu za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina", naveli su iz Tužilaštva, koje sprovodi istragu protiv B.J. zbog sumnje da se u ponedjeljak, 24. juna, oko 20.00 časova, u Parku narodnih heroja u centru Doboja prevrnuo dječiji ringišpil, izazivajući opasnost za život ljudi i imovinu većeg obima, prenosi Srna.

Ringišpil se prevrnuo na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi, a četiri maloljetna lica su lakše povrijeđena.

Povezana vijest:

Potresne scene nakon rušenja ringišpila u Doboju: Roditelji izvlačili djecu (FOTO)

Iz Policijske uprave Doboj ranije su saopštili da su 24. juna u 22.30 časova uhapsili lice B.J, koje je u utorak, 25. juna, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije