Hronika

Smrt u udaru kombija u nadvožnjak

Smrt u udaru kombija u nadvožnjak
Smrt u udaru kombija u nadvožnjak

BANJALUKA - Dragan Branković (43) iz Sanskog Mosta je poginuo, a Anto Koroljević (49) iz Brčkog je povrijeđen, kada je kombi iveko, kojim su se vozili, juče popodne udario u nadvožnjak u Ulici Veljka Mlađenovića u Banjaluci.

"Nezavisnim" je potvrđeno da se Branković nalazio za volanom teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka, dok je Koroljević bio suvozač.

Suvozač je, nezvanično saznajemo, ispao iz kombija koji je zakačio za nadvožnjak od kojeg je viši, dok je vozač ostao prikliješten u vozilu.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, potvrdila je da se ova tragedija dogodila u subotu u 18.35. Potom su na mjestu događaja uviđaj izvršili dežurni tužilac i policija.

Suvozač je nakon nesreće prevezen u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka, gdje je zbrinut, nakon čega je pušten kući.

"Tužilac je naložio da budu preduzete sve neophodne istražne mjere i radnje da bi bio utvrđen tačan uzrok saobraćajne nesreće", naglasila je Đaković-Vidovićeva.

Na mjestu gdje se ova tragedija dogodila i danas su bili vidljivi tragovi stravičnog događaja.

Velika gaza natopljena krvlju i flaša vode, takođe sa crvenim mrljama, nalaze se na nekoliko metara od nadvožnjaka na kojem se primijete oštećenja nastala od udara kombija.

Banjalučani, čije se kuće nalaze u blizini mjesta nesreće, svjedoče da su i ranije brojna viša vozila zakačila za ovaj nadvožnjak.

"Ova ulica ima uličnu rasvjetu, ali je ipak slabo osvijetljena. Niz puta su do sada, uglavnom kamioni, udarali u nadvožnjak, u većini slučajeva zato što vozač ne poznaje teren. Tako je bilo i u subotu naveče - ljudi sigurno nisu znali koliko je nadvožnjak visok. Tragedija, šta da vam kažem", ispričala je jedna mještanka.

Ona je pozvala nadležne da pronađu adekvatno rješenje za ovaj problem.

"Definitivno, mora se nešto preduzeti. Postoji tabla koja vozače upozorava, ali to, očigledno, nije dovoljno. Ulica je preuska, a prilično je frekventna. Da li treba postaviti ležeće policajce ili nešto drugo, ne znam, ali znam da se nešto mora uraditi", naglasila je ona.

Nastradao pješak

Pedesetpetogodišnji A.F. poginuo je u subotu oko 23 sata na Bulevaru u Mostaru, kada ga je, dok je pješačio, udario golf 5, kojim je upravljao D.D. (42), potvrđeno je iz policije.

Pješak je sa pješačkog prelaza nakon udara odbačen oko 15 metara, te je pao pred golf 2, koji je nailazio iz suprotnog smjera, ali je taj vozač uspio na vrijeme da zakoči i nije ga pregazio.

Međutim, iako su na mjesto događaja ubrzo stigli ljekari, nesrećnom pješaku nisu mogli pomoći, jer je već bio preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije