Hronika

Regionalna akcija policija protiv narko dilera

Regionalna akcija policija protiv narko dilera
Regionalna akcija policija protiv narko dilera

BIJELjINA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske započeli su u ranim jutarnjim časovima pretrese na više lokacija u Republici Srpskoj.

Pretresi se vrše s ciljem lišenja slobode članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom proizvodnjom i prometom narkoticima na području Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Albanije kao i prikupljanja meterijalnih dokaza koji potiču od izvršenja ovih krivičnih djela, potvrđeno je iz MUP-a RS.

Na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH uhapšeno je dvadesetak lica koja se dovode u vezu sa trgovinom narkoticima i pretreseno je oko 20 lokacija, saznaje Srna u MUP-u Republike Srpske.

U međunarodnoj akciji kodnog naziva "Trio", koju Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS vodi pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH, učestvuju i MUP Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Albanije izjavila je Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.                                                                          

Ona je navela da Policija Republike Srpske pretrese vrši na devet lokacija, i to na područjima koje pokrivaju centri javne bezbjednosti Banjaluka, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje, dok pretrese na području FBiH vodi Sipa zbog postojanja osnova sumnje da su lica koja su predmet istrage izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. U FBiH  su izvršene akcije nalokacijama na području Sarajeva, Visokog, Busovače, Fojnice i Viteza. Ti pretresi  se vrše po naredbama Suda BiH.

Hapšenja u Crnoj Gori

Policija Crne Gore zaplijenila je 17 kilograma skanka i uhapsila 16 lica za koja se sumnja da su organizovala kriminalnu grupu i neovlašteno se bavila proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije Crne Gore uhapšeno je 12 lica u Nikšiću i po dva lica u Podgorici i Ulcinju.

U Crnoj Gori, BiH i Albaniji u toku su pretresi kuća, stanova i drugih prostorija koje, kako se sumnja, koriste osumnjičeni na teritoriji ove tri države.

Akcija policije i dalje traje.

Uhapšeno 57 lica

U međunarodnoj policijskoj akciji "Trio" na razbijanju trgovine drogom uhapšeno je 57 lica u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Crnoj Gori a zaplijenjeno je 350 kilograma droge skank.

Portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja izjavila je Srni da je u Srpskoj danas uhapšeno sedam lica, u Federaciji šest, u Crnoj Gori 17 lica,  a ranije je u istoj akciji u Srpskoj uhapšeno sedam lica i 20 u Crnoj Gori.

Akcija "Trio" trajala je šest mjeseci, a u 18 zapljena droge sa područja Srpske, Crne Gore i Srbije ukupno je oduzeto 350 kilograma skanka.

Uhapšeni se nalaze na kriminalističkoj obradi i sutra će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

U Srbiji bez hapšenja

Na području Srbije nije bilo hapšenja u okviru policijske akcije "Trio", koja se sprovodi u regionu, ali srpska policija daje operativnu logistiku, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Regionalna akcija suzbijanja trgovine drogom još je u toku. Srbija daje operativnu logistiku u akciji i podatke, ali do sada nije bilo hapšenja na njenoj teritoriji", rekao je Dačić.

On je naveo da će više informacija o toj akciji biti poznato tokom dana.

Infarmacije o broju uhapšenih u akciji variraju i mijenjaju se iz sata u sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije