Hronika

Razbojnik ženi prislonio nož na vrat, ukrao joj auto dok je bježala s djetetom

Razbojnik ženi prislonio nož na vrat, ukrao joj auto dok je bježala s djetetom
Foto: Pixnio | Razbojnik ženi prislonio nož na vrat, ukrao joj auto dok je bježala s djetetom

​BRČKO - Brčak B. M. (47) optužen je zbog razbojništva nad A.P. koju je zaustavio dok je vozila, te joj u prisustvu djetata prislonio nož na vrat tražeći da izađe iz auta, a potom joj ukrao vozilo dok je žena bježala sa djetetom u naručju.

Tužilaštvo Brčko tereti ga da je prošlog mjeseca u brčanskom nasilju Ilićka, u neuračunljivom stanju, počinio teška imovinska djela, odnosno da je prvo ušao u tuđi stan i pokušao tešku krađu, a zatim počinio i razbojništvo nad ženom A. P. koju je u ulici Mihajla Pupina zaustavio i uz prijetnju nožem joj uzeo automobil.

Optužnicom je B. M. stavljeno je na teret da je 9. jula, oko 14.00 časova ušao u stan vlasnika Ž. E. na Ilićki, odakle nije ništa ukrao.

"Izašavši iz stana, u kojem je nakon provaljivanja ostavio vlastitu torbicu s većom količinom novca i ključevima od automobila, on je dva sata kasnije u ulici Mihajla Pupina zaustavio vozilo 'VW' Touran, kojim je upravljala A. P.", navode iz Tužilaštva.

Ženi je na vrat prislonio kuhinjski nož dužine sječiva oko 20 cm, zahtijevajući da izađe iz auta, nakon čega je ponovivši naredbu nož joj spustio na lijevu stranu tijela a zatim i na njen stomak. 

"Uplašena za svoj i život njene djevojčice, koja se s njom nalazila u automobilu, A. P. je napustila vozilo pokušavajući da pobjegne s djetetom u rukama, dok se B. M. oduzetim vozilom brzo udaljio", navodi se u optužnici.

Auto je pronađen i vraćen vlasnici. 

Vlasnik stana koji je pronašao njegovu torbicu i novac, prijavio je policiji i sve je vraćeno porodici osumnjičenog, budući da je utvrđeno da je novac stečen zakonito. 

Policija je ubrzo pronašla počinioca koji je uhapšen u obližnjem naselju Stanovi. 

Za manje od mjesec dana, Tužilaštvo je optužilo B. M. za pokušaj teške krađe i teži oblik razbojništva.

Naime, on je optužen da je u neuračunljivom stanju, izazvanom hroničnom neurološkom bolešću, pokušao oduzeti tuđu pokretninu iz zatvorenih prostorija, te da je počinio razbojništvo upotrebom sile i prijetnjom da će direktno napasti na život i tijelo oštećene. 

Protiv njega je optužnicu potvrdio Osnovni sud u Brčkom i postupak u ovom slučaju biće nastavljen pred tim sudom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije