Hronika

Produžen pritvor trojki koja je uzgajala plantažu marihuane

Produžen pritvor trojki koja je uzgajala plantažu marihuane
Foto: Zlatan Čekić | Produžen pritvor trojki koja je uzgajala plantažu marihuane

BIHAĆ - Općinski sud u Bihaću produžio je za dva mjeseca pritvor Nerminu Hamidoviću, Asimu Samardžiću i Senadu Samardžiću koji su osumnjičeni za krivično djelo proizvodnje opojnih droga.

Ovakvu odluku sud je, kako se navodi u obrazloženju, donio zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti isto krivično djelo. 

Podsjećamo da su polovinom augusta ove godine pripadnici policije Unsko sanskog kantona otkrili na jednom poljoprivrednom gazdinstvu nadomak Bihaća plantažu na kojoj je bilo zasađeno preko 3000 komada stabljika marihuane, a akcija je izvedena u cilju sprečavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama.

Iz MUP-a USK su saopštili da je u akciji sudjelovalo 30 policijskih službenika, te su naveli kako se radi o jednoj od najvećih provedenih akcija do sada na području Unsko sanskog kantona kada je riječ o sprečavanju i suzbijanju proizvodnje i trgovine narkotičkim sredstvima.

Istakli su kako su zaplijenjene stabljike bile izrazito visoke kvalitete čija je vrijednost procjenjena na oko tri miliona maraka.

Također, pretresom je tada pronađena veća količina suhe zeljaste materije koja asocira na kanabis, oprema za uzgoj, kao i drugi predmeti koji su izuzeti, a koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Općinski sud u Bihaću je tada odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenim licima, zbog postojanja osnovane sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu, te zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah i bojazan da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti isto krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije