Hronika

Priveden učenik koji je pucao u drugog učenika u školskom dvorištu

Priveden učenik koji je pucao u drugog učenika u školskom dvorištu
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Priveden učenik koji je pucao u drugog učenika u školskom dvorištu

SARAJEVO - Maloljetnik koji je pucao u učenika u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu je lišen slobode i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, rekla je Mersiha Novalić, portparol kantonalnog MUP-a.

Kako je kazala, o njegovom statusu će nakon kriminalističke obrade odlučivati nadležni tužilac.

"Pretresen je objekat koji maloljetnik koristi i pronađeno je vatreno oružje za koji postoji snov sumnje da je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje lakša tjelesna povreda", rekla je Novalićeva.

Novalićeva je dodala da su na Kliničkom centru u Sarajevu povrijeđenom učeniku  konsatovane lakše tjelesne povrede, odnosno povreda lijeve potkoljenice.

Pojašnjava da se sve desilo jutros u školskom dvorištu, s tim da su u jednom objektu obje škole, i Srednja škola metalskih zanimanja i Srednja mašinsko tehnička škola.

Kako je ranije ranije potvrdio Faruk Čupović, direktor Srednje mašinske tehničke škole, učenik koji je pucao na učenika Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu pohađa njegovu školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije