Hronika

Pritvoren zbog pokušaja ubistva: Autom se zaletio na motociklistu pa potegao nož

Pritvoren zbog pokušaja ubistva: Autom se zaletio na motociklistu pa potegao nož
Foto: Fena / Arhiva | Pritvoren zbog pokušaja ubistva: Autom se zaletio na motociklistu pa potegao nož

ORAŠJE - I.N. (25).iz Orašja pritvoren je zbog pokušaja ubistva sugrađanima D.B. (26) koji je bio na motoru, a prema kojem se velikom brzinom autom zaletio i udario ga, te potegao nož kojim mu je isjekao i gume na autu.

Naime, Kantonalni sud u Odžaku po Prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje osumnjičenom I.N. odredio je pritvor zbog opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Takođe i zbog bojazni da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora preko tri godine.

Naime, slučaj je policiji u u Orašju prijavljen 16. juna  u 20,50 časova, kada je D.B. prijavio da je u Tolisi na rovovima zvanim "Špilice" napadnut od strane I.N.

U ovom slučaju je oštećeni zadobio lakše povrede te mu je I.N. prijetio da će ga ubiti dok je u ruci držao nož.

I.N. je uhapšen zbog pokušaja ubistva ali i zbog oštećenja tuđe stvari, jer je nožem isjekao dvije gume na automobilu opel koji koristi I.N.

"Za I.N.  se osnovano sumnja da je navedeno krivično djelo počinio na način što je nakon verbalnog sukoba i prijetnji upućenih D.B. sa vozilom se velikom brzinom zaletio i udario u motor kojim je upravljao oštećeni D.B. s namjerom da ga zgazi a zatim izašao iz vozila sa nožem i krenuo prema oštećenom te u istog uperio nož, a od tih daljnjih radnji je odustao tek kada je vidio da prilaze druge osobe.   Tužiteljstvo i policija nastavljaju istragu usmjerenu na dokazivanje navedenog kaznenog djela", navode iz Tužilaštva Posavskog kantona Orašje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije