Hronika

Prijedor: Teško povrijeđen policajac, deset metara ga vukli vozilom

Prijedor: Teško povrijeđen policajac, deset metara ga vukli vozilom
Prijedor: Teško povrijeđen policajac, deset metara ga vukli vozilom

PRIJEDOR - Policajac iz Prijedora Č.M. (50) teško je povrijeđen nakon što su ga dvije osobe iz tog grada, koje je pokušao da legitimiše, vukle desetak metara vozilom koje je bilo u pokretu.

Kako saznajemo, sve se desilo kada ga je prilikom obavljanja službene dužnosti, odnosno pokušaja legitimisanja nepoznatog lica, vozač golf petice povukao za ruku, a potom već upaljeni automobil pokrenuo i vukao ga po parkingu. Napad na službeno lice, kako saznajemo, izvršio je dvadesetpetogodišnji Orjen Glušac iz Prijedora. S njim se u tom trenutku na mjestu suvozača nalazio V.R. (27), takođe iz Prijedora. Nakon što ga je pustio, policajac je pao na beton te zadobio prelom kosti lijeve šake, ogrebotine po licu, ruci i nogama. Obijesni vozač je nakog toga pobjegao u golfu. Međutim, kako saznajemo, oni su kasnije uhapšeni i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Policajcu je odmah ljekarsku pomoć pružilo osoblje Hitne službe Doma zdravlja Prijedor, nakon čega je prebačen u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je zadržan na liječenju.

Ovaj incident se dogodio 1. marta oko 18 časova na parking prostoru Gradskog groblja. Petnaestak minuta ranije Policijskoj stanici Prijedor dva je stigla dojava da se na parkingu nalazi vozilo golf pet i u njemu dva nepoznata lica.

Naredbom Osnovnog suda Prijedor izvršen je pretres vozila. O napadu na policajca biće obaviješteno i nadležno Tužilaštvo u Banjaluci. Glušca, kako saznajemo, terete za dva krivična djela, teška tjelesna povreda i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije