Hronika

Majka iz BiH na aerodromu u Memingenu uhvaćena s lažnim EU dokumentima: Otkriven i sin

Majka iz BiH na aerodromu u Memingenu uhvaćena s lažnim EU dokumentima: Otkriven i sin
Foto: Screenshot/all-in.de | Ilustracija

MEMINGEN - Pripadnici njemačke policije danas u na aerodromu u Memingenu zaustavili državljanku (48) Bosne i Hercegovine koja je pokušala da prođe kontrolu sa lažnim EU dokumentima.

Naime, neposredno prije leta za Bosnu i Hercegovinu, policija je otkrila da 48-godišnjakinja ima lažna rumunska dokumenta, kojima je obezbijedila boravak u Njemačkoj. Na pitanje policajaca gdje putuje, ona je odgovorila da ide na odmor u BiH, što je, kako se ispostavilo, njena prava domovina, prenose njemački mediji.,

Detaljnom istragom otkriveno je da je žena u Njemačkoj sa lažnim dokumentima boravila nekoliko mjeseci i bila je registrovana kao građanin EU. Međutim, policija je brzo prozrela da se radi o falsifikovanim dokumentima nakon čega je izvršen pretres u Baden-Virtembergu, gdje je imala prijavljeno boravište. U stanu su pronašli njenog 16-godišnjeg sina, koji je takođe imao lažna EU dokumenta.

Majka i sin imaju nekoliko dana da napuste Njemačku. Najvjerovatnije će dobiti zabranu ulaska na nekoliko godina. Nakon konsultacije sa javnim tužiocem Memingena, ona je na licu mjesta morala da plati i četvorocifrenu kaznu. Zbog činjenice da je lažna rumunska dokumenta koristila u više njemačkih insitutcija, protiv nje će biti pokrenut krivični postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije