Hronika

Policija pregledala sve škole u Hercegovini nakon prijetećeg mejla

Policija pregledala sve škole u Hercegovini nakon prijetećeg mejla
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Pretresene sve škole u Hercegovini nakon prijetećeg mejla

LJUBINJE - Na službenu mejl adresu Srednjoškolskog centra “Svetozar Ćorović” u Ljubinju danas oko 11.20 časova stigla je elektronska poruka kojom se poziva na oprez i najavljuje da će neko od učenika unijeti vatreno oružje u škole u Hercegovini.

U Policijskoj upravi Trebinje je potvrđeno da su prijavu mejla zaprimili od direktorice Srednje škole „Svetozar Ćorović“ u Ljubinju, sa sadržinom u kojoj  im se savjetuje oprez zbog mogućnosti unošenja vatrenog oružja u školu, pa su pripadnici Policijske stanice Ljubinje odmah  izašli na lice mjesta i izvršili protivdiverzioni pregled i srednje i osnovne  škole.

Policijska uprava Trebinje je nakon pregleda izdala i zvanično saopštenje u kome su istakli da izvršenim pregledom nije pronađeno vatreno oružje, ted a su policijski službenici ove uprave  izvršili protivdiverzione preglede i u svim objektima srednjih i osnovnih škola na području istočne Hercegovine.

“S obzirom da službene mejlove redovno pregledamo, odmah nakon što smo dobili ovaj elektronski dopis, koji je imao čak i neko ime i prezime pošiljaoca, a za koje pretpostavljamo da je izmišljeno, obavijestili smo o tome policiju. Njihovi su službenici odmah došli, a mi smo djecu pustili kućama sa nastave, s tim što su u učionicama ostale njihove stvari, kako bi i njih policija pregledala i za oko sat ipo vremena pregleda policija nije pronašla ništa, a djeca su uzela stvari i otišla svojim kućama”, kazala nam je direktorica ŠC “Svetozar Ćorović” iz Ljubinja Valentina Pižula.

Napominjući da su učenici napustili školu bez panike, i bez panike se vratili po svoje stvari, u školskom objektu je izvjesno vrijeme ostao još jedan dio zaposlenih i nakon svega su se mirno razišli kućama, osjećajući se, kako kaže, potpuno bezbjedno.

“Zaista moram istaći profesionalnost i policijskih službenika, ali i našeg resornog ministarstva, jer je policija i kod profesora i kod djece unijela veliko ohrabrenje, ali su nas pozvali odmah i ministarka i svi iz njenog kabineta da se informišu šta je u pitanju id a li mogu nekako pomoći”, kaže Pižula.

Policija je, dodaje ona, najavila još jedan pregled tokom vikenda, kako bi se otklonila i najmanja sumnja, pogotovo kada je bezbjednost djece u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije