Hronika

Predložen pritvor za bivšeg direktora Sarajevo-šuma

Predložen pritvor za bivšeg direktora Sarajevo-šuma
Foto: N.N. | Predložen pritvor za bivšeg direktora Sarajevo-šuma

SARAJEVO - Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Nerminu Demiroviću, bivšem direktore Sarajevo-šuma zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Rekla je ovo Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je navela da mu je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ometati istragu.

Podsjećamo, državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu ujutro je u okviru akcije "Incitat" uhapsila Demirovića.

U istom predmetu je Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Ibri Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću, dok su mjere zabrane izrečene Edini Džigal.

Demirović je, kako navode sarajevski mediji, do sada bio nedostupan organima gonjenja jer je bio na putu van BiH.

U okviru ovog predmeta navedeni se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i to zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca. Radi se o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije