Hronika

Predložen pritvor uhapšenom sinu savjetnika direktora Policije RS (VIDEO)

Predložen pritvor uhapšenom sinu savjetnika direktora Policije RS (VIDEO)
Foto: Nezavisne novine | Predložen pritvor uhapšenom sinu savjetnika direktora Policije RS (VIDEO)

BANJALUKA- Za Banjalučanina Marka Simića (30) kod kojeg je u gepeku pronađeno 5,5 kg marihuane, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Osnovnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Osumnjičeni je dana 30.09.2024.godine, u Banjaluci, u prtljažniku putničkog vozila, neovlašteno radi prodaje držao 5,5 kg zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je prtvor predložen zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Takođe i bojazani da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo,  shodno odredbi  člana 197. stav 1. tačka a. b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

On je uhapšen u akciji "Nišan 3" a mediji navode da je Simić, sin savjetnika direktora Policije RS Dragana Simića.

"Tokom pretresa, osim marihuane, oduzeta je digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, novac u iznosu od oko 4.200 evra, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", saopšteno je ranije iz PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije