Hronika

Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za krađu kvada

Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za krađu kvada
Foto: Velibor Tripić | Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za krađu kvada

BANJALUKA - Za Banjalučanina Nenada Radinkovića (36) koji je uhapšen u akciji "Cross" zbog sumnje da je ukrao kvad u Laktašima, Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je pritvor.

Iz OJT Banjaluka saopšteno je da Radinkovića terete za krivično djelo teška krađa.

"Osumnjičeni je u noći između 18. i 19. septembra u mjestu Aleksići kod Laktaša, u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđe stvari, došao do kuće vlasništvo R.J., te ušao u garažu koja je u izgradnji, gdje je upotrebom fizičke snage iz garaže izgurao četverotočkaša (kvad), nakon čega je neutvrđenog dana isto stavio u pogon i odvezao na nepoznatu lokaciju", navode iz Tužilaštva.

Kako su pojasnili, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni  da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Kako je juče saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske realizovali su operativnu akciju "Cross" u okviru koje su juče oko 4.45 časova uhapsili N.R. iz Banjaluke, kojeg sumnjiče da je prošlog četvrtka ukrao kvad iz garaže u Laktašima.

Radinković je, inače, od ranije poznat policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije