Hronika

Poznati detalji ubistva na Igmanu: Poznanika ubio zbog psa

Poznati detalji ubistva na Igmanu: Poznanika ubio zbog psa
Foto: Ilustracija / Arhiva | Poznati detalji ubistva na Igmanu, policija uhapsila osumnjičenog

SARAJEVO – Na putu prema Igmanu sinoć je ubijen Armin Kahvić (33), saznaje portal "Avaza", a policijski službenici MUP-a KS sinoć su uhapsili muškarca A.M. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

Prema informacijama ovog medija, njih dvojica su bili prijatelji, ali su se posvađali.

Navodno je A.M. šetao psa, kada je naišao Kahvić u automobilu. Svađali su se, pa je Kahvić kamenom udario psa koji ima povrede, pa je navodno nasrnuo i na njega i zatim ga izbo nožem.

S Kahvićem je bila djevojka koja ga je odvezla u Hitnu gdje su konstatovali smrt. Inače je Kahvić nekad davno privođen u akciji Meta zbog droge.

Podsjetimo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je juče Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo oko 18 sati da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen muškarac sa povredama nanesenim oštrim predmetom, te da je nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći konstatovana smrt, saopšeno je iz MUP-a KS.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, na širem lokalitetu puta na planinu Igman, pod nadzorom Kantonalnog tužioca KTKS vrše uviđaj, te poduzimaju druge mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca iz Sarajeva", naveli su iz MUP-a KS sinoć, piše "Avaz".

Iz MUP-a KS su se oglasili i jutros ističući da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca.

"Iste večeri je na području općine Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo na štetu A.K., slobode lišen A.M., rođen 1999. godine u Žepču, nastanjen na Ilidži. Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije