Hronika

Požar u Bosankoj Krupi, jedna osoba poginula

Požar u Bosankoj Krupi, jedna osoba poginula
Foto: PVJ Bosanska Krupa | Požar u Bosankoj Krupi, jedna osoba poginula

BOSANSKA KRUPA- U požaru koji je jučer zahvatio jednu porodičnu kuću u naselju Ivanjska, nadomak Bosanske Krupe, smrtno je stradao 49-godišnji muškarac, vlasnik kuće.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola policije USK, Policijska stanica u Bosanskoj Krupi zaprimila je prijavu o požaru od svojih kolega iz Novog Grada, obzirom da se pomenuto mjesto nalazi na samoj međuentitetskoj liniji razgraničenja.

„Obzirom da se radi o području koje pripada Općini Bosanska Krupa na lice mjesta su odmah upućeni pripadnici vatrogasne jedinice i policija, a dolaskom je utvrđeno je da je požar zahvatio prizemlje stambenog objekta koji je u potpunosti izgorio. Ustanovljeno je kako se unutar objekta nalazi ugljenisano tijelo vlasnika“, istakao je Šiljdedić.

 On je dodao kako je potom obavljen uviđaj te je vještak protivpožarne struke konstatovao da je požar izbio otvorenim plamenom iz peći koja je zagrijavala prostoriju.

Tijelo preminulog prebačeno je na Odjel patolologije u Kantonalnu bolnicu u Bihaću kako bi se izvršila obdukcija, a do sada obavljena istraga ukazuje kako u ovome slučaju nema elemenata krivičnog djela.

 Istragu o ovome slučaju preuzeo je nadležni kantonalni tužilac Tužilaštva USK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije