Hronika

Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara

Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara
Foto: CIN/Ustupljena fotografija/Arhiva | Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg načelnika Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije Zorana Čegara zbog krivotvorenja isprave.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti Čegara da je 18. januara 2019. godine zemljišnoknjižnoj kancelariji Opštinskog suda u Sarajevu dostavio falsifikovani ugovor o kupoprodaji nekretnine u Nišićima, bez datuma, njegovog potpisa, kao i toga da je sačinjen od notara iz Srbije čiji pečat nije korišten u ugovoru.

Knjiženje je odbijeno rješenjem Opštinskog suda u Sarajevu, a Čegar se tereti da je četiri dana nakon toga isti falsifikovani ugovor dostavio Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar u opštini Ilijaš, iako je znao da ugovor, potvrdu i klauzulu nije sačinio notar iz Srbije, prenosi Srna.

On je takve isprave upotrijebio kao prave radi promjene upisa posjednika na tri parcele u Nišićima, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Postupajući tužilac za glavni pretres predložio je saslušanje četiri svjedoka, vještaka iz oblasti kriminologije i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza, a predloženo je i oduzimanje falsifikovanih dokumenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije