Hronika

Osumnjičen da je provalio u stan, izvadio bombu i prijetio ženi i djeci da će ih raznijeti

Osumnjičen da je provalio u stan, izvadio bombu i prijetio ženi i djeci da će ih raznijeti
Foto: Dražan Pozderović / Pixabay - Ilustracija | Osumnjičen da je provalio u stan, izvadio bombu i prijetio ženi i djeci da će ih ranijeti

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložio je pritvor nasilniku C.B. zbog sumnje da je provalio u stan u Palama i prijetio bivšoj supruzi kojoj je imao zabranu prilaska, kao i sinovima da će ih raznijeti bombom koju je uzvadio iz džepa.

Kada su žena i djeca istrčali iz stana, osumnjičeni je ženu sustigao na stepeništu gdje ju je, držeći bombu, udarao rukama i nogama u po tijelu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Osnovnom sudu u Sokocu podnesen je prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv C.B., zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz čl. 190. stav 1. i stav 5. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Sve se desilo u ponedjeljak oko 21.50 časova, u stanu u Palama kada je osumnjičeni u alkoholisanom stanju, primjenom nasilja, ugrozio članove svoje porodice.

"Nasilno, provalivši ulazna vrata ušao je u stan upućujući prijetnje bivšoj supruzi B.C. i sinovima da će ih sve pobiti i da će ih sve raznijeti te iz džepa izvadio minskoeksplozivnu napravu-bombu. Nakon čega su djeca, a zatim B.C. istrčali iz stana, a nakon njih i osumnjičeni koji je B.C. sustigao na stepeništu gdje ju je, držeći bombu u rukama, fizički napao na način da ju je rukama i nogama udarao po tijelu, a zatim joj uzeo telefon i istrčao iz zgrade, sjeo u svoje vozilo i otišao u nepoznatom pravcu", navode iz Tužilaštva.

Takođe ga terete da je prekršio mjere zabrane približavanja oštećenoj B. C. izrečene Presudom Osnovnog suda u Sokocu.

Radi se  o zabrani prilaska na udaljenosti od 200 m i zabrani komunikacije sa njom u trajanju od dvije godine, kao i mjeri bezbjednosti udaljenje iz zajedničkog domaćinstva i to stambenog prostora koji čini zajedničko domaćinstvo sa žrtvom B.C. u trajanju od dvije godine.

Pritvor za C.B. je predložen zbog bojazni da će, ukoliko se nađe na slobodi, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri  godine ili teža kazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije