Hronika

Osuđena bivša radnica Centra za ljudska prava

Osuđena bivša radnica Centra za ljudska prava
Foto: Ilustracija | Osuđena bivša radnica Centra za ljudska prava

SARAJEVO- Opštinski sud u Sarajevu proglasio je krivom Aidu Mehičević zbog krivičnih djela pronevjera u službi i krivotvorenje isprave te je osuđena na kaznu zatvora od godinu i osam mjeseci i ona se neće izvršiti ukoliko tri godine od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

 

Osuđena je nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnice i istovremeno joj je izrečena zabrana vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije u oblasti ekonomsko-finansijskih poslova u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude.   

Mehičević je osuđena da je dok je radila u Centru za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu na poslovima referenta za administrativne poslove i istovremeno bila zadužena i za vođenje bankovnih računa kao i blagajne, novac prisvajala sebi tako što ga je prvo unosila u blagajnu, pa ga potom sukcesivno uzimala ili direktno iz blagajne izrađujući lažne priznanice na imena određenih osoba.

"Lažne priznanice upotrijebila je kao prave u cilju prikrivanja manjka koji je načinila u blagajni i dostavljala ih u računovodstvo Univerziteta u Sarajevu. Na taj način je sebi pribavila korist u iznosu od 39.641,99 KM, koja joj je presudom oduzeta", navode iz Tužilašva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije