Hronika

Optuženi zbog premlaćivanja stranih državljana

Optuženi zbog premlaćivanja stranih državljana
Foto: Pixabay | Optuženi zbog premlaćivanja stranih državljana

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Admira Arnautovića, Admira Jahovića, Aldena Velića, Edvina Muminovića i Muhameda Bakije zbog krivičnih djela teška i laka tjelesna ozljeda.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva KS, optuženi se terete da su 20. juna ove godine, prije ponoći, ispred ugostiteljskog objekta u opštini Centar, nakon kraće rasprave, pretukli dvojicu državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena.

"Svi optuženi su jednog od oštećenog, naprije udarali pesnicama, nogama i palicom u predjelu glave i tijela, da bi ga potom optuženi Admir Arnautović rukama uhvatio za vrat i glavu i vukao ga trotoarom i cestom, a potom su ga ostali zajedno nastavili udarati. Nakon što se drugi oštećeni umiješao i njega su počeli tući, dok ih u tome nisu spriječili prisutni građani", navode iz Tužilaštva KS.

Navode da su oštećeni zadobili teške i lake tjelesne povrede.

"Postupajuća tužiteljica predložila je produženje pritvora optuženom Admiru Arnautoviću. Ostali optuženi su od ranije pod mjerama zabrane. Za glavni pretres predloženo je saslušanje sedam svjedoka, vještaka sudske medicine i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza", dodaju iz Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije