Hronika

Optuženi za ubistvo na suđenju nosio krunicu

Optuženi za ubistvo na suđenju nosio krunicu
Foto: Pixabay | Optuženi za ubistvo na suđenju nosio krunicu

SPLIT - Na županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje Anti Rušiću (31), koji je osumnjičen da je 24. februara nožem ubio Luku Bančića (22), a na suđenju je nosio krunicu i negirao krivicu.

Rušić je na sud doveden iz šibenskog zatvora.

Čim su mu pravosudni policajci skinuli lisice, ispod gornjeg dijela trenerke izvukao je veliku krunicu, piše Dalmacija Danas.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika pročitala je optužnicu, a sudija Dinko Mešin upitao je Rušića osjeća li se krivim.

Optuženik je odgovorio da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali da se ne osjeća krivim. Najavio je da neće iznositi odbranu i odgovarati na postavljena pitanja.

U optužnici stoji da su se Rušić i njegov brat sukobili s Bančićem i njegovim prijateljima, nakon čega je Rušić otišao kući po nož dužine oštrice 24 centimetra i ubo Bančića u desnu stranu grudnog koša.

Bančić je zadobio ubodnu ranu dužine 19 centimetara, a Rušić je nastavio zamahivati nožem sve dok se Bančić nije srušio na pod i umro, dodaje se u optužnici.

Rušić je krajem februara iz splitskog zatvora prevezen u bolnicu, gdje su mu utvrđene povrede vilice i glave.

Tvrdio je da ih je zadobio u padu s kreveta i da ga niko nije pretukao. Međutim, iz bezbjednosnih razloga je nakon tog događaja prebačen u šibenski zatvor.

Iduće ročište održaće se krajem oktobra, kada će biti ispitani prvi svjedoci, prenosi Index.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije