Hronika

Optužena da je audijem skrivila nesreću u kojoj je poginuo vozač golfa

Optužena da je audijem skrivila nesreću u kojoj je poginuo vozač golfa
Foto: Pexels | Optužena da je audijem skrivila nesreću u kojoj je poginuo vozač golfa

ISTOČNO SARAJEVO - Arijana H.Z. optužena je da je skrivila nesreću u kojoj je poginuo vozač golfa V.M. iz Sokoca, a povrijeđeno više osoba, među kojima i maloljetnica.

Protiv nje je optužnicu potvrdio Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Inače, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti je za nesreću koja se desila 3. januara ove godine oko 20 časova, dok je optužena upravljala vozilom audi A6 sive boje.

Kako se navodi u optužnici, kretala se magistralnim putem Rogatica - Podromanija i to iz pravca Rogatice u pravcu Podromanije.

Dodaje se da je do nesreće došlo u mjestu Kula, gdje se prije preticanja nije uvjerila da to može izvršiti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

"Tom prilikom prednjim lijevim dijelom svog vozila ostvarila je kontakt sa prednjim lijevim dijelom golfa, koji se kretao iz suprotnog pravca i kojim je u trenutku nezgode upravljao V.M.", navodi se u optužnici.

Vozač V.M. iz Sokoca je poginuo, a teške povrede opasne po život zadobila je maloljetnica.

"Maloljetna osoba je zadobila prskotinu na gornjoj usni praćenu prelomom donje vilice, serijski prelom XI i XII rebra sa lijeve strane, praćen nagnječenjima pluća, te prodorom vazduha u grudnu duplju. Takođe, zadobila je rupturu jetre praćenu krvarenjem u trbušnu duplju, rupturu slezene, nagnječenje na desnom koljenu", navodi se u optužnici.

Između ostalog, teške povrede zadobila je i osoba M.R., i to višestruke prelome nosnih kostiju,  višestruke prelome u predjelu glave, sinusa, sljepoočne kosti, potres mozga i prelom karlice.

U ovoj nesreći lake povrede zadobili su H.A., i to otok potkožnog mekog tkiva lijevog ručnog zgloba u predjelu palca, i H.M., otok potkožnog mekog tkiva lijevog ručnog zgloba, kao i desnog ramenog zgloba.

U udesu je na vozilima nastala materijalna šteta.

Osumnjičenoj ženi je nakon udesa Okružni sud u Istočnom Sarajevu bio odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije