Hronika

Optužen da je u seatu krio 945 grama droge

Optužen da je u seatu krio 945 grama droge
Foto: Policijska uprava Doboj | Optužen da je u seatu krio 945 grama droge

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Abdurahmana Stabančića (26) iz Zenice, kog kojeg je policija u autu pronašla veću količinu narkotika.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju tereti ga za neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga.

Optuženog terete da je 12. septembra ove godine u Doboju u seat ibici, koju je koristio, neovlašteno radi prodaje držao narkotike (spid i marihuanu).

Droga je bila upakovana u vrećice i ona je pronađena i oduzeta prilikom pretresa vozila od strane ovlaštenih službenih lica koja su postupala po naredbi suda.

Radi se o crvenoj vrećici u kojoj se nalazila praškasta materija težine 670 grama, za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o psihotropnoj supstanci amfetamin.

Takođe je pronađena jedna kesa sa detaljima cvijeta u  kojoj se nalazi papirna kesa sa tri paketa ukupne mase 248,10 grama, a vještačenjem je utvrđeno prisustvo  psihotropne supstance tetrahidrokanabinola koji je sastojak biljke konoplje Cannabis sativa L.

"Dakle, neovlašteno je držao radi prodaje supstance koje su proglašene za opojne droge,   čime je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz  člana 207, stav 1, Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u optužnici.

Kako je tada saopštila  dobojska policija, uhapsili su A.S. iz Zenice, vozača seata, kod kojeg je pronađena veća količina narkotika, a policija je tada prilikom kontrole kod njega utvrdila prisustvo droga u organizmu.

Za optuženog je takođe predloženo produženje pritvora, te mu je pritvor produžen za još jedan mjesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije