Hronika

Optužen bivši direktor doma zdravlja

Optužen bivši direktor doma zdravlja
Foto: Glas Srpske | Optužen bivši direktor doma zdravlja

DOBOJ – Dobojsko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nedeljka Đekića, bivšeg direktora Doma zdravlja u Stanarima i Dragoslava Vidovića, direktora preduzeća "Kompanija Nikolić" koja ih tereti da su malverzacijama oštetili pomenutu zdravstvenu ustanovu za oko 4.446 KM.

Optužnicu protiv njih, za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, potvrdio je Osnovni sud u Doboju, a Vidovića terete i za pomaganje u pomenutom krivičnom djelu i  falsifikovanje ili uništenje službene isprave.

Optužnica ih tereti da su od juna do septembra 2020. godine zaključili ugovor o održavanju zgrade i terenskih objekata DZ Stanari, ali ti radovi nisu urađeni.

Kako se navodi, riječ je o krečenju prostorija, sječenju i potkresavanju živice i drveća u sklopu dvorišta.

Đekić je, kako se navodi, potpisao ugovor sa "Kompanijom Nikolić" iz Prnjavora čije direktor tada bio Vidović iako je znao da ti radovi nisu niti će biti izvršeni.

"Na osnovu tog ugovora Vidović je Domu zdravlja Stanari ispostavio račun s PDV-om o izvršeni radovima na iznos od 4.446KM iako je znao da ih njegova firma nije uradila", piše u optužnici.

Dalje se navodi da je Đekić prihvatio račun i naložio da se izvrši plaćanje iako je znao da je račun lažan i da nije bilo moguće potpisati ugovor  i izvršiti navedene radove jer je odluku o provođenju direktnog postupka javne nabavke potpisao 20. jula,a  račun je ispostavljen 21. jula 2020. godine.

Vidovića terete da je u ime preduzeća "Kompanija Nikolić" potpisao ugovor sa neistinitim sadržajem znajući da to privredno društvo nije vršilo bilo kakve radove. Kako se navodi u optužnici on je  ispostavio u ime tog privrednog društva neistinit račun o izvršenim radovima i svojim potpisom, odnosno službenim pečatom ovjerio poslovne isprave sa neistinitim sadržajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije