Hronika

Olovkom pokušao povrijediti muškarca, vikao na policiju i tražio novac

Olovkom pokušao povrijediti muškarca, vikao na policiju i tražio novac
Foto: Freepik/Ilustracija | Olovkom pokušao povrijediti muškarca, vikao na policiju i tražio novac

MOSTAR - Strani državljanin Mohamed Nabali (34) prtvoren je zbog nasilja, a između ostalog i napada na N.J. kojeg je u ugostiteljskom objektu u Mostaru pokušao povrijediti hemijskom olovkom, a po dolasku policijske patrole je vikao, te tražio novac.

Njemu je Opštinski sud u Mostaru odredio pritvor na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, u trajanju od najduže jedan mjesec.

Terete ga da je počinio  krivično djelo nasilničko ponašanje.

Mohamed Nabali se, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, sumnjiči da je 8. oktobra oko 21 čas u Mostaru, ispred jednog ugostiteljskog objekta, naročito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir više osoba.

On je u vidno alkoholisanom stanju  prišao I. J., koji je sjedio u bašti ugostiteljskog objekta, bez ikakvog povoda, gestikulirajući mu drsko. Kada mu je čovjek rekao da se udalji, prišao zaposlenici objekta E. D., a budući da je bio pijan  i drzak, došao je i N. J., te ga pitao u čemu je problem i šta hoće. 

"Osumnjičeni mu se drsko unio u lice i pričao na arapskom jeziku, pa kada ga je oštećeni odgurnuo od sebe, osumnjičeni je izvukao kemijsku olovku iz džepa koristeći je kao oruđe, krenuo prema N. J. i s namjerom da ga povrijedi nasrnuo na njega", navode iz tužilaštva.

N.J. je pobjegao u ugostiteljski objekt i kako bi se obranio uzeo drvenu palicu, pa je osumnjičeni zastao.

Kako se navodi, po dolasku policijske patrole osumnjičeni je vikao, te tražio novac.

"Opštinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu Mohamedu Nabaliju, jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, odnosno, nedostupnosti pravosudnim organima", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo saradnji sa PU Mostar nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije