Hronika

Okružni sud objasnio zašto je pustio Baševića i Gojkovića

Okružni sud objasnio zašto je pustio Baševića i Gojkovića
Foto: Pixabay | Okružni sud objasnio zašto je pustio Baševića i Gojkovića

ISTOČNO SARAJEVO – Strahinja Bašević, v. d. direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, Slaven Gojković, bivši v. d. direktora JP "Šume Republike Srpske" i Janko Golijanin, bivši v. d. direktora ŠG "Visočnik" Han Pijesak pušteni su na slobodu jer nije dokazano postojanje osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a samim tim ne postoji opšti uslov za određivanje pritvora.

Ovo se navodi u pojašnjenju iz Okružnog suda Istočno Sarajevu, a sve povodom pitanja "Nezavisnih novina" zašto su Bašević, Gojković i Golijanin pušteni nakon šest dana, iako im je određen pritvor od trideset dana.

Na naše pitanje da li ovo znači da se istraga obustavlja, te gdje to vodi u daljem, iz ove pravosudne institucije navode da je to u nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, te da naredni koraci zavise od njihovog postupanja.

A OJT je, podsjećamo, već reagovalo ovim povodom, tako što je uložilo žalbu na odluku sudije za prethodni postupak Okružnog suda.

Vezane vijesti:

Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja Baševića i Gojkovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije