Hronika

Oduzeti tri kilograma droge, bomba i pištolji

Oduzeti tri kilograma droge, bomba i pištolji
Foto: MUP Zeničko-dobojski kanton | Oduzeti tri kilograma droge, bomba i pištolji

OLOVO, TEŠANJ, ZENICA - Pripadnici policije Zeničko-dobojskog kantona su u više akcija, između ostalog, pronašli i oduzeli tri kilograma droge, bombu i pištolje.

Kako su naveli iz MUP-a ZDK, u petak u 9.20 su pripadnici Policijske stanice Olovo izvršili kontrolu seata kojim je upravljao R.H. (27) iz Lukavca na magistralnom putu Pilana.

"Izvršenim pregledom navedenog vozila pronađeno je više od dva kilograma spida. Pronađena materija je oduzeta, a lice R.H. je uhapšeno i sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Olovo, gdje je nad istim urađena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Olovo, te će oduzeta materija biti predmet vještačenja", kazali su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Dodali su da je u sklopu pojačanih aktivnosti koje su naložene sa nivoa Uprave policije sprovedena akcija i na području Tešnja, nakon prikupljenih operativnih saznanja da se H.A. (44) iz Tešnja može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"U skladu sa naredbom Opštinskog suda u Tešnju izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi navedeno lice, te su tom prilikom pronađeni spid težine 224,05 grama, marihuana težine 82,95 grama, heroin težine 23,60 grama, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje, devet tableta različitih boja, dimenzija i oblika koje svojim izgledom asociraju na ekstazi. Takođe, prilikom pretresa pronađen je jedan gasni pištolj, za koji H.A. nema izdatu dozvolu za posjedovanje. Navedeni pištolj je privremeno oduzet te će protiv H.A. Opštinskom sudu u Tešnju biti upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Osumnjičeno lice H.A. je uhapšeno", rečeno je iz MUP-a ZDK.

Istakli su da su pripadnici Policijske uprave I po naredbi Opštinskog suda u Zenici izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi E.S. (22) iz Zenice.

"Tom prilikom pronađen je spid težine oko 200 grama, marihuana težine oko 20 grama, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, jedna ručna bomba M-75 i dva gasna pištolja. Osumnjičeno lice E.S. je uhapšeno. Nakon kompletiranja obavještenja i dokaza, protiv lica R.H., H.A. i E.S. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju MUP-a ZDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije