Hronika

Oduzeta roba vrijedna 200.000 KM

Oduzeta roba vrijedna 200.000 KM
Foto: Srna | Oduzeta roba vrijedna 200.000 KM

BANJALUKA - Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, Regionalnog centra Sarajevo, ove sedmice su oduzeli akciznu i tekstilnu robu čija je tržišna vrijednost procijenjena na oko 200.000 KM.

"Na području opština Kakanj, Ilijaš i sarajevske opštine Novi Grad izvršene su provjere tri poslovna subjekta, te u prodajnim i skladišnim prostorijama pronađena tekstilna roba inostranog porijekla za koju vlasnici nisu posjedovali dokumentaciju. Tržišna vrijednost oduzete robe je oko 80.000 KM", saopšteno je iz UIO BiH.

Roba je oduzeta, a protiv vlasnika će biti pokrenuti sudski postupci pred nadležnim sudom.

U drugoj akciji vrijednost oduzete robe - duvana i cigareta, procjenjuje se na oko 120.000 KM sa pripadajućim dažbinama.

Ovlaštena lica UIO su, uz asistenciju policijskih službenika i po naredbi Suda BiH, pretresli vozila, porodične kuće i prateće objekte u opštini Žepče povodom saznanja da jedno fizičko lice nelegalno skladišti i prodaje akcizne proizvode.

Tom prilikom u objektima i vozilu zatečena je određena količina sitno rezanog duvana i cigareta koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO i bez dokumentacije o porijeklu i nabavci, navodi se u saopštenju.

Akcizna roba je oduzeta, a protiv osumnjičenog lica biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljeni promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, prenosi Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije