Hronika

Oduzeta mašina za rezanje duvana vrijednosti oko 217.000 KM

Oduzeta mašina za rezanje duvana vrijednosti oko 217.000 KM
Foto: Ustupljena fotografija | Oduzeta mašina za rezanje duvana vrijednosti oko 217.000 KM

Ovlaštena službena lica UIO provela su operativnu aktivnost na području opštine Široki Brijeg koja se odnosila na nezakonitu proizvodnju akciznih proizvoda, duvan i duvanske prerađevine.

“Prilikom provođenja aktivnosti pronađena je i privremeno oduzeta veća količina sitno rezanog duvana i duvana u listu ukupne količine 954 kilograma, mašina za rezanje duvana, 360 pvc kesa za pakovanje duhana, dvije vage za mjerenje do 40 kilograma i jedna vaga za mjerenje do 300 kilograma”, navodi se u saopštenju UIO.

Kako se dodaje u saopštenju, mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju sitno rezanog duvana koji je bio pripremljen za dalju distribuciju i prometovanje, a vrijednost privremeno oduzete robe se procijenjuje na oko 217.000 KM.

“Prostorija u kojoj je zatečena roba nije registovana za skladištenje, odnosno proizvodnju akciznih proizvoda, niti je pomenuta akcizna roba na zakonom propisani način bila obilježena akciznim markicama, a za istu nije postojala prateća dokumentacija. Protiv počinilaca utvrđenih nepravilnosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima shodno važećim zakonskim propisima”, dodaje se u saopštenju.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje.

“Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, dodaju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije