Hronika

Oduzeli mu auto jer ga je vozio pijan i bez vozačke, duguje 5.300 KM na ime kazni

Oduzeli mu auto jer ga je vozio pijan i bez vozačke, duguje 5.300 KM na ime kazni
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Oduzeli mu auto jer ga je vozio pijan i bez vozačke, duguje 5.300 KM na ime kazni

​SRBAC – Policija iz Srpca je od R.B. iz ovo mjesta oduzela pasat jer vozio pijan, bez vozačke dozvole i neplaćenih kaznih od 5.300 KM.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su da u petak oko 22.55 časova u Kobašu kod Srpca izvršili kontrolu pomenutog auta, kojim je upravljao R.B.

"Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom pod uticajem alkohola u organizmu prije sticanja prava na upravljanje, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da lice ima dug od 5.300 KM”, naveli su iz PU Gradiška.

Dodali su da je od ovog lica privremeno oduzet automobil, te da će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Gradiška naglašava da će nastaviti sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu radi podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo", istakli su iz Policijske uprave Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije