Hronika

Novinarima zabranjeno da prisustvuju ročištu sinu savjetnika direktora Policije RS

Novinarima zabranjeno da prisustvuju ročištu sinu savjetnika direktora Policije RS
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Novinarima zabranjeno da prisustvuju ročištu sinu savjetnika direktora Policije RS

BANJALUKA - Novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju ročištu o određivanju pritvora Marku Simiću iz Banjaluke, sinu Dragana Simića, savjetnika direktora Policije RS, koji je uhapšen u akciji "Nišan 3".

U okviru ove akcije je pronađeno oko 5,5 kg marihuane, a osumnjičenom je dodijeljen advokat po službenoj dužnosti.

Novinar “Nezavisnih novina” i još nekoliko redakcija ostali su ispred vrata Osnovnog suda u Banjaluci, iako su poslali zahtjeve da prisustvuju ročištu.

Ročište je i te kako zanimljivo jer je Simić imao izabranog advokata, a onda je naprasno danas dobio advokata po službenoj dužnosti.

Poenta je u tome što su advokati po službenoj dužnosti u štrajku, a bez branioca se ovakva ročišta ne mogu održati, što znači da će Simić već danas vjerovatno biti na slobodi.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, u okviru ove akcije, čiji je cilj sprečavanje zloupotrebe droga, Marko Simić je uhapšen prije nekoliko dana, a uz drogu pronađeno je i 4.200 evra, te drugi predmeti, uključujući i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Ovu akciju je sprovela banjalučka policija, a Simić je, kako su saopštili, navodeći inicijale, uhapšen zbog sumnje u proizvodnju i promet droga.

Vezane vijesti:

Hoće li sin savjetnika direktora Policije RS biti pušten na slobodu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije