Hronika

Napad na Novitovića: Ko je imao pištolj, žrtva ili napadači?

Napad na Novitovića: Ko je imao pištolj, žrtva ili napadači?
Foto: Dražen Pozderović | Napad na Novitovića: Ko je imao pištolj, žrtva ili napadači?

BANJALUKA - Zbog napada na Milana Novitovića, vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica, uhapšene su dvije osobe iz Gradiške i jedna iz Bijeljine.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su Predrag i Mladen Kojić iz Gradiške te Saša Kovačević iz Bijeljine.

Oni se dovode u vezu sa napadom koji se u srijedu desio na izlazu sa auto-puta Gradiška - Banjaluka.

Napadači su, navodno, presreli Novitovića u mjestu Berek dok je vozio i napali ga, ali on u tom sukobu nije povrijeđen, već mu je oštećeno vozilo.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni odranije poznati po sukobima sa zakonom te da Novitović i osumnjičeni imaju potpuno različite verzije priče.

ATV prenosi da se za Kovačevića sumnja da je, navodno, angažovao Kojiće da prepadnu Novitovića te su mu bejzbol palicom polupali staklo na automobilu.

Iako je prijavio napad,  postoje suprotne izjave koje  Novitovića povezuju s tim da je on taj koji je prvi iz automobila pokazivao pištolj.

Međutim, pištolj nije pronađen, a policija sklapa kockice u vezi  s napadom.

Istražuju se motivi, a navodno je riječ o neraščišćenim imovinskim odnosima i dugovanjima.

Međutim u toku je istraga te će biti saslušano još osoba u vezi sa napadom koji je zaintrigirao javnost budući da je nakon ovog događaja policija bila raspoređena na užem i širem području.

Kako je juče rekao Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, napad se kvalifikuje kao nasilničko ponašanje, a osoba iz Bijeljine osumnjičena je da je organizator izvršenja ovog krivičnog djela, dok su osumnjičeni iz Gradiške direktni izvršioci.

"U toku je kriminalistička obrada ovih lica, vrše se pretresi na terenu i traže materijalni dokazi, nakon čega će uhapšeni biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje će odlučiti o daljim mjerama prema njima", rekao je juče Kostrešević.

Kostrešević je istakao da su izvršioci napada uhapšeni u roku od šest časova, da su bili upotrijebljeni svi kapaciteti Policijske uprave Gradiška, te pohvalio brz i efikasan odgovor pripadnika ove uprave, Krim-službe i jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Kako saznajemo, sva trojica osumnjičenih će biti predati u nadležnost OJT, a nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o daljim mjerama.

Inače, Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Novitovića, koji je bio v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ), zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio Civilnu zaštitu za oko 12.000 KM.

Optužnica se odnosi na to da je Novitović, navodno, nezakonito omogućio prethodnom direktoru RUCZ Veseljku Еlezu da tri mjeseca, po isteku mandata, prima direktorsku platu, na osnovu čega mu je isplaćeno 12.036 KM na štetu sredstava RUCZ odobrenih budžetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije