Hronika

Na imanju Čapljinca s nanogicom nađena droga

Na imanju Čapljinca s nanogicom nađena droga
Foto: Policija | Na imanju Čapljinca s nanogicom nađena droga

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK i Odjela kriminalističke policije PU Čapljina juče su, radeći po planu suzbijanja nezakonite proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a postupajući po naredbi Opštinskog suda u Čapljina, izvršili pretres kuće N.R (44) iz Čapljine.

Kako su naveli iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, radi se o osobi koja trenutno izdržava kaznu zatvora uz elektronski nadzor, odnosno, nošenjem elektronske narukvice.

“Tokom pretresa je pronađena određena količina NN biljne materije i alat kojima je rezana navedena materija, te dva mobitela. Osim N. R. na licu mjesta je zatečena osoba P. S. (23) iz Čapljine od kojeg je oduzet mobitel. Na tri lokacije u blizini imanja u vIasništvu N.R. pronađeno je 11 komada biljaka koje asociraju na opojnu drogu "kanabis", visine od 60-200 čim”, naveli su iz MUP-a HNK.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj i uklanjanje biljaka, a N.R. je lišen slobode i zadržan u PS Mostar-Centar te će nad njim biti sprovedena kriminalistička obrada.

Sa svim navedenim aktivnostima upoznat je postupajući kantonalni tužilac, prenosi Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije