Hronika

Muškarac priveden nakon što je djevojčici iz BiH i njenoj drugarici prijetio pištoljem

Muškarac priveden nakon što je djevojčici iz BiH i njenoj drugarici prijetio pištoljem
Foto: Screenshot/heute.at | Muškarac priveden nakon što je djevojčici iz BiH i njenoj drugarici prijetio pištoljem

BEČ – Pripadnici austrijske jedinice WEGA juče popodne su imali hitnu intervenciju nakon što je dojavljeno da 30-godišnjak prijeti djevojčicama u opštinskoj stambenoj zgradi u bečkom Favoritenu.

Djevojčice imaju 12 i 15 godina. Jedna od njih je iz Bosne i Hercegovine, dok nacionalnost druge djevojčice nije objavljena.

Kako prenoe mediji, sve je počelo kada je ovaj 30-godišnjak počeo da verbalno vrijeđa djevojčice, a zatim je prema njima bacio i opučak cigarete. A, onda im je navodno rekao da će ih ubiti, izvadivši pištolj. Djevojčice su se uspaničile, odmah otiše kući i sve ispričale roditeljima.

Navodno je riječ je o komšiji koji živi u istom stambenom kompleksu, a koji je već poznat austrijskoj policiji. Odmah nakon prijave, pripadnici WEGA su provalili u njegov stan i pretresli ga. On jeu razgovoru sa policijom pokušao da umanji cijeli incident, navodeći da se radi o gluposti, ali policija mu je u stanu pronašla pištolj, zbog čega je priveden s obzirom da ima zabranu nošenja oružja.  

I dok se ne zna tačan povod inicdenta, jer je uhapšeni samo ponavljao da je riječ o glupostima, djevojčica iz BiH je rekla da ju je uvrijedio na rasističkoj osnovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije