Hronika

Muškarac iz Gradačca uhapšen zbog pokušaja ubistva

Muškarac iz Gradačca uhapšen zbog pokušaja ubistva
Foto: Pexels/Ilustracija | Muškarac iz Gradačca uhapšen zbog pokušaja ubistva

TUZLA - Muškarac iz Gradačca čiji su inicijali F.H. (30) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, rečeno je danas u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Adnana Sprečić rekla je novinarima da je policiji prijavljeno da se u Gradačcu u noći između 7. i 8. septembra oko 00.50 časova čula velika vika i da je najvjerovatnije došlo do tuče u kojoj ima povrijeđenih.

Sprečićeva je rekla da je izlaskom na mjesto događaja policija potvrdila navode prijave, te da je zatekla povrijeđena lica čiji su inicijali F.H. (30) i M.Š. (32), oba iz Gradačca.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

"Povrijeđena lica su sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je lice M.Š. zbog teških povreda zadobijenih najvjerovatnije hladnim oružjem zadržano na liječenju u UKC-u", rekla je Sprečićeva.

Ona je dodala da je F.H. nakon ukazane medicinske pomoći otpušten sa klinike, te je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Nakon kriminalističke obrade F.H. će uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Uviđaj je izvršila policija prema uputama dežurnog tužioca, dok su preduzete i druge radnje radi dokumentovanja ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije