Hronika

Mladić iz BiH "u neznanju" prevozio drogu iz Nizozemske, čeka ga 15 godina robije

Mladić iz BiH "u neznanju" prevozio drogu iz Nizozemske, čeka ga 15 godina robije
Foto: Screenshot/krone.at | Mladić iz BiH “u neznanju” prevozio drogu iz Nizozemske, čeka ga 15 godina robije

FELDKIRH – U Regionalnom sudu u Feldkirhu počelo se suđenje državljaninu Bosne i Hercegovine (38) koji je optužen da je o maja do jula ove godine u nekoliko navrata prevezao desetine kilograma droge u Austriji iz Nizozemske.

Navodno, mladić je bio u dugovima i novac mu je bio hitno potreban. Za ova putovanja do Nizozemske i nazad navodno je dobio 2000 evra, a za dva mjeseca prevezao 20 kilograma kanabisa, kilogram amfetamina i 1000 tableta ekstazija.

Ipak, on tvrdi da apsolutno nije znao šta prevozi, već da je bio plaćen da automobil preveze od Nizozemske do Austrije.

Međutim, tužilaštvo navodi da je on i više nego dobro znao šta prevozi, jer je dio droge i sam “rasturao”. U slučaju da bude osuđen, čeka ga 15 godina zatvorske kazne.

Pored njega, optužen je i 44-godišnji Austrijanac, imigrantskog porijekla, koji je drogu vadio iz specijalno napravljenih spremnika koji su bili u automobilu. On je priznao da je kanabis, koji je izvadio iz tajnog bunkera, predao upravo državljaninu BiH.

Droga je u Austriju došla u najmanje pet tranši u specijalno prerađenom automobilu.

Inače, najzanimljiviji dio je kako je policija uopšte otkrila ovu dvojicu optuženih. Naime, njih je prijavio upravo diler kojem su preprodavali drogu, a kojeg su kidnapovali jer im je dugovao za drogu. On je, ujedno, i glavni svjedok na suđenju.

Međutim, upravo je ovaj diler zakomplikovao suđenje, jer je, u međuvremenu, nestao bez traga. Suđenje će biti odloženo dok se glavni svjedok ne pojavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije