Hronika

Kod uhapšenih zbog terorizma pronađeno oko 140.000 maraka

Kod uhapšenih zbog terorizma pronađeno oko 140.000 maraka
Foto: Screenshot Avaz | Kod uhapšenih zbog terorizma pronađeno oko 140.000 maraka

BOSANSKA KRUPA - Istražioci su u akciji koju su izveli na području Bosanske Krupe i Bihaća, a tokom koje su zbog terorizma uhapsili sedam osoba, pronašli oko 140.000 maraka, potvrdio je izvor "Nezavisnih novina".

"Nađeno je oko 70.000 maraka i oko 35.000 evra", precizirao je naš sagovornik.

Podsjetimo, ova akcija uslijedila je nakon zločina u Bosanskoj Krupi, gdje je četrnaestogodišnjak, u lokalnoj policijskoj stanici, nožem ubio policajca Ozrena Marana, a izbo njegovog kolegu Avdu Hasanovića.

Naime, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u noćnim satima 25. oktobra, na području Bosanske Krupe, ali i Bihaća, pretresli stambene i pomoćne objekte i pokretne stvari na devet lokacija i zbog terorizma uhapsili sedam lica.

"Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Od ukupno sedam uhapšenih, pripadnici SIPA će u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH predati šest lica", rečeno je iz SIPA.

Oglasili su se i iz Tužilaštva BiH, odakle su rekli da će zakonskom roku od 24 sata, biti donesena odluka o prijedlogu za određivanje pritvora.

"Osumnjičeni su pod istragom i dovode se u direktnu vezu sa maloljetnim počiniocem terorističkog akta, kao i procesom njegove indoktrinacije u okviru djelovanja vaninstitucionalnih vjerskih udruženja u okviru kojih se kretao i osumnjičeni izvršilac", rekli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije