Hronika

Kako su svjetski mediji izvijestili o terorističkom napadu u BiH

Kako su svjetski mediji izvijestili o terorističkom napadu u BiH
Foto: Muhamed Pehlić | Kako su svjetski mediji izvijestili o terorističkom napadu u BiH

O terorističkom napadu u Bosanskoj Krupi, u kojem je tinejdžer ubio policajca, dok je drugi policajac teško povrijeđen, izvijestili su i neki svjetski mediji.

AP tako piše da je tinejdžer upao u policijsku stanicu i nasrnuo nožem na policajce te jednog ubio, a drugog ranio.

Dodaje se da se na snimcima sa ulica Bosanske Krupe vide policajci naoružani puškama, uz izvještaj da je napadač uhapšen i da je u toku istraga.

ABC Njuz prenosi riječi portparola policije Adnana Beganovića koji je rekao da je "maloljetnik, ničim isprovociran, upao u stanicu i ubio jednog službenika a drugog ranio".

I ovaj portal dodaje da je napadač uhapšen, ali da policija neće izlaziti sa više detalja dok se istraga ne završi jer je napadač maloljetno lice, prenosi ATV.

Portal TVP se poziva na neke lokalne medije izvještavajući da je "dječak usmrtio policajca i još jednog ranio".

Medij, takođe pozivajući se na lokalne portale, dodaje da je dječak rođen 2009. godine i prenosi izjavu kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Adnana Habibije koji je izrazio saučešće porodici ubijenog policajca i da su posebno iznenađeni jer je maloljetnik izvršio napad.

Podsjetimo, maloljetnik (15) je sinoć u policijskoj stanici ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Ubijen je Ognjen Maran iz Novog Grada, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije