Hronika

"Kad ubijem tebe, ubiću i sebe": Optužena još dvojica nasilnika nad suprugama

"Kad ubijem tebe, ubiću i sebe":  Optužena još dvojica nasilnika nad suprugama
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | "Kad ubijem tebe, ubiću i sebe": Optužena još dvojica nasilnika nad suprugama

ZVORNIK – Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je dvije odvojene optužnice koje je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini protiv I. H. i N.N. zbog nasilja nad svojim suprugama.

Optužnica I.H. tereti da je 14. januara lani oko 20,30 časova u Zvorniku,  od vanbračne supruge F.D., zatražio 35 KM da vrati dug u prodavnici.

Kad mu je  F. D. stavila traženi novac na sto, on joj je prišao i uhvatio za kosu pa joj pesnicom zadao više udaraca po glavi i leđima.

"Zatim je više puta nogom udario u leđa i druge dijelove tijela", navodi se u optužnici.

F.D. je uspjela da se otme od nasilnika i pobjegne do kuće S. H., a kada se ponovo vratila u kuću da uzme svoje stvari, vidjela je da joj je suprug zapalio lične stvari u šporetu, a novac u iznosu od 130 KM i 100 evra zadržao za sebe.

Kako piše u optužnici, nasilnik joj je rekao: "Kada ubijem tebe, ubiću i sebe" .

U drugom slučaju Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini tereti N.N. takođe za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a i tu optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Zvorniku.

Sve se desilo lani 25. juna oko 16,30 časova u Zvorniku, dok je M.N., sa mužem bila suvozač u autu te su se vozili magistralnim putem iz pravca Diviča ka Zvorniku.

Oni su se verbalno prepirali zbog mobilnog telefona M.N. a optuženi joj rekao: "Vidim ja šta ti radiš, daj mi telefon k… da vidim šta ti S. piše".

Kako se navodi, kada je ona odbila da mu da svoj telefon, on ju je udario pesnicom u usta, a zatim ju je uhvatio za kosu i povukao ka mjenjaču vozila.

"Ponovo je M.N. zadao više udaraca šakom u glavu, a M.N. je pokušala da se otme i iskoči iz vozila", navodi se u optužnici.

To je  uspjela u momentu kada je on usporio vožnju, pa je otvorila vrata i izletjela iz vozila, pa je lijevim ramenom zakačila o asfaltnu podlogu.

"Optuženi je  ugrozio tjelesni integritet člana svoje porodice ili porodične zajednice i time doveo do povrede njenog fizičkog integriteta", ističe se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije