Hronika

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za otmicu advokata u Trebinju

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za otmicu advokata u Trebinju
Foto: NN Arhiva | Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za otmicu advokata u Trebinju

TREBINJE - Osnovni sud u Trebinju odredio je jednomjesečni pritvor Trebinjcu M.K. zbog sumnje da je učestvovao u otmici trebinjskog advokata Dragana Škuletića. Potvrdio je ovo Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je kazao da je Škuletić prijavio Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju da su u srijedu, 23. oktobra u večernjim časovima u Ulici Mileševska u naselju Bregovi, njemu tri nepoznata lica prepriječila put, ušla u njegovo vozilo i naredila mu da ih vozi na određenu lokaciju na području grada Trebinja.

On je naveo i da su, uz prijetnje, zahtijevali od njega da preduzme određene radnje koje se tiču njegovog poslovanja.

Vukanović je rekao da je, postupajući po ovoj prijavi, Tužilaštvo naložilo službenicima Policijske uprave Trebinje da preduzmu određene mjere i radnje na osnovu kojih je jedno lice identifikovano, prenosi Srna.

"Riječ je o licu M.K. (24) iz Trebinja koje je lišeno slobode i privedeno u trebinjsko Okružno javno tužilaštvo gdje je postupajući tužilac nakon ispitivanja stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer se lice sumnjiči da je počinilo krivično djelo otmica", naveo je Vukanović.

Dodao je da mu je sudija Osnovnog suda u Trebinju uvažio prijedlog i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora.

Tužilaštvo sa službenicima Policijske uprave nastavlja rad na predmetu radi dokumentovanja navedenog djela i identifikacije ostalih učesnika u događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije